maanantaina, kesäkuuta 04, 2007

Kesä alkoi

Kesä on vihdoin tullut! Ihanaa!:) Viime viikko vierähti taas vauhdikkaana! Oli ympäristölautakunnan ja maakuntavaltuuston kokousta! Eduskunnassakin oli monenlaista, päällimmäisenä edelleen jatkui päivähoitokeskustelu siitä törkeästä suunnitelmasta poistaa nollamaksuluokka.

Paitsi että tuo suunnitelma on tosi epäreilu, niin en usko sen myöskään taloudellista säästöä tuovan. Se nimittäin koskee niin pientä joukkoa ja senkään osalta ei juuri ole mahdollisuutta (ainakaan pienissä ja keskisuurissa kunnissa) sijoitella lapsia limittäin päivähoitoon, niin että samalla paikalla samassa päiväkodissa olisi toinen lapsi aamupäivän ja toinen iltapäivän....tai toinen eri päivinä kuin toinen! Henkilökunta kun on aina paikalla ei puolipäivähoitoon siirtyminen tämän pienen joukon osalta kyllä säästöjä tuo... Ja se, että rajattaisiin vain köyhien lasten päivähoito-oikeutta on huutava vääryys!

Valtion talouden kehyskeskustelussa viime viikolla päivähoitoasiat olivat vahvasti esillä. Asiakasmaksujen nostoa on perusteltu sillä että kuntatalous vahvistuisi. Mutta nyt kaikista hölmöintä onkin se, että hallitus aikoo laskea samassa suhteessa valtionosuuksia. Käytännössä köyhillä maksatetaan valtion kukkaron vahvistuminen. Karrikoidusti voi sanoa, että köyhät maksaa vaikkapa omistavan luokan verokevennykset....Väärin, niin väärin!

Torstaina oli aiheesta myös mielenosoitus eduskuntatalolla! Oli tosi hyvä meininki ja kajarit pauhasi "Jyrki, Jyrki, älä tyrki....älä sanojasi syö..."!:) Oppositioedustajan näkökulmasta meno oli mainiota....

Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa oli hallituksen kertomus 2006 päätösvaiheessa. Torstaina oli myös puolueemme Kanta-Hämeen vaalien jälkipuintitilaisuus Riihimäellä. Viikonloppuna olimme pitkästä aikaa oikein perinteisellä risteilyllä ystäväpariskunnan kanssa, kun kaverilla oli ylimääräinen vapaalippu. Ihan hauska reissu oli, vaikka ei tuo laivameno oikein enää yleensä maistukaan...Mutta ihan hauskaa oli ja Tukholmassa oli mukava shoppailla...Ostoskasseja oli kyllä liian monta takaisin tullessa....

Sunnuntaina olin ratsastamassa ja kuntosalilla ja kirjoittelin lehtikirjoituksen ympäristöpäivälle!

Tämän viikon maanantaina päivä meni kunnallispolitiikan parissa tuttuun tapaan. Kaupunginhallituksessa ja sen iltakoulussa oli joitakin tosi kirpeitäkin päätöksiä. Illalla käytiin pitkällä metsälenkillä ja kesän ensimmäinen käärme luikerteli tiellä! Uh!

Amigo -koira juoksenteli sydämensä kyllyydestä metsätiellä ja kesäilta oli kauneimmillaan...Upeaa tämä Suomen kesä!:)

Ei kommentteja: