perjantaina, joulukuuta 15, 2006

Joulun alusaikaa eduskunnassa


Eduskunnassa on ollut vauhtia! Ensi vuoden budjetti tuli ns. palautekeskusteluun täysistuntoon ja tällä viikolla keskitytäänkin budjetin käsittelyyn oikein urakalla. Istunnot venyvät varmasti ilta/yömyöhään joka päivä! Hallintovaliokunnassa kunta- ja palvelurakenneuudistuksen puitelaki on viimeistelyä vaille valmis. EU:n rakennerahastolaki käsiteltiin myös alkuviikosta valiokunnassa loppuun ja siinä olikin hieman vääntöä hallituspuolueiden välillä. Hyvä lopputulos saatiin kuitenkin aikaan.

Lisäksi tätä aikaa leimaa joulukorttitalkoot eduskunnassa. Tuntuu, että jokaisella on toinen toistaan suurempia kasoja joulukortteja postiin menossa. Itse lähetän eduskunnan mittakaavassa hyvin maltillisen määrän kortteja, koska tuntuu jotenkin paremmalta lähettää todella tutulle henkilölle kortti kuin valtavalle massalle. Olisihan niitä tietysti kiva enemmänkin lähettää kaikille tutuille, mutta sitten tulee jo talouskin vastaan. Olen miettinyt rahojen osoittamista hyväntekeväisyyteen ja lehti-ilmoituksen laittamista sitten vain joulutervehdykseksi, mutta sitten olen kuitenkin ymmärtänyt, että monet odottavat sitä eduskunnasta tulevaa korttia. Joten tänä vuonnakin joulukorttirumbaan lähdin itsekin mukaan. No tulipa tähän nyt pitkästi juttua joulukorteista, johtunee siitä, että tässä itsekin juuri niitä muutaman sata kirjoitin…

Eilen järjestin Kiusattujen puolestapuhujat ry:n kanssa Hämeenlinnassa tilaisuuden koulukiusaamisesta. Tilaisuus oli antoisa ja minua kosketti syvästi lasten kirjoittamat kirjeet, jotka sain tilaisuuden päätyttyä. Lapset vetosivat siihen, että tehkää voimakkaammin jotakin, ettei heidän tarvitsisi kärsiä koulukiusaamisesta enää jatkossa. On hyvä, että valtakunnan tasolla ensi vuoden budjettiin osoitetaan hieman lisämäärärahaa kouluhyvinvoinnin kehittämiseen ja yhtenä asiana huomio kiinnitetään juuri koulukiusaamisen ehkäisyyn. Minulle jäi koulukiusaamisesta mieleen myös ystäväni CP-vammaisen otsahiiren avulla maalaavan taiteilijatytön Marjaana Koskisen eräs työ nimeltä "kiusattu", missä hän kuvaa kokemuksiaan kiusattuna olosta. On selvää, että tähän asiaan täytyy voimakkaammin puuttua!

Ei kommentteja: