sunnuntaina, helmikuuta 04, 2007

Performanssia vaalivaltiopäivillä ja laki energiatodistuksista

Taas on vierähtänyt viikko!Viime viikolla oli monenlaista tapahtumaa tavallisten arkitöiden lomassa. Tiistaina olin Pohjoismaiden neuvoston ympäristövaliokunnan kokouksessa. Kokous oli nyt onneksi Suomessa! Juteltiin mm. Euroopan komission ehdotuksesta, että hiilidioksidipäästöjä tulee leikata 20 %:lla vuoteen 2020 mennessä ja uusiutuvien energialähteiden osuutta pitäisi nostaa selvästi. Useampi jäsen olisi ollut valmis nostamaan tavoitetta vieläkin korkeammalle. Hyvä niin, itsekin puhuin kunnianhimoisten tavoitteiden puolesta! Samoin nostin esiin vastuutamme varautua auttamaan maita, jotka kohtaavat seuraukset rajuimmin.

Olin lääkäriliiton vaalipaneelissa illalla ja olin ainoa "ei lääkäri" paneelissa, mutta hyvin meni!Innostuin oikein ja sosiaalijohtajana tietty terveyspuolikin on minulle varsin tuttua!Keskiviikkona oli kans monenlaista, illalla oli Riihimäellä mun ja Skinnarin Joken kahvilatapaaminen. Paikalla kävi kivasti ihmisiä ja juteltiin monesta asiasta. Kivaa kerrottavaa oli kalleusluokka -mallista luopuminen kunnissa, mikä nostaa kansaneläkkeitä 20 e/kk sitten jatkossa 2. kalleusluokan kunnissa. Asia oli keskiviikkona salikäsittelyssä eduskunnassa.

Muutoin oli tärkeitä ja jänniä asioita eduskunnassa mm. lastensuojelulaki ja jätelakia on väännetty. Ympäristövaliokunnassa oli perjantaina rakennusten energiatodistuksia koskeva laki. Ihan tärkeä, kun rakennusten energiakulutuksesta aiheutuu varsin tuntuva osa hiilidioksidipäästöistä! Rakennusten energiatehokkuus tulee myös taloudellisesti aina takaisin! Eduskunnassa vieraili myös yhden vihreän lipun koulun oppilaita ja minäkin osallistuin heidän järjestämään kierrätyskilpailuun!:)

Mulla oli Hml:n syöpäyhdistyksen väkeä vieraana torstaina ja illalla riensin vielä Hämeenkoskelle vaalipaneeliin! Oli kiva nähdä hämeenkoskelaisia puoluetuttuja! Ajokeli töistä oli kyl mahdoton.... satoi vettä ja oli pakkasta samaan aikaan! No mulla oli onneks kuski mukana....
Perjantaina sosialidemokraattinen ympäristöliitto Villiruusu antoi ekologista autoilua koskevan vetoomuksen Heinäluomalle ja Eero sai alleen hybridiauton, jonka kyljessä lukee hienosti: SDP testaa! Sillä kelpaa valtionvarainministerin ja puolueen pj:n pörhältää tilaisuudesta toiseen!

Lauantaina olikin sitten puolueen vaalivaltiopäivät ja vaalistartti Heurekassa! Meillä oli pikkuinen performanssi siellä ja hauskaa oli! Minä esitin siinä Vanhasen Mattia....Kepun vaaliohjelmana oli hervoton puhelinluettelo Keskustan logoilla ja vaaliohjelman kansilla päällystettyinä pienenä kuittailuna heidän valtaville vaalilupauksille.....jne! Meidän puolueen nuorten naisedustajien kanssa show oli luotu! Mippe oli Niinistö, Jutta oli Korhonen, Susanna R . oli Häkämies ja Säde oli Katainen ja Pia oli mukana juontajana! Oli sitten vielä pikku rap ja sdp:n kannustuslaulu myös, joka ohessa....Samban sävelin....Kaikkea sitä tulee tehtyä ja luvattua....
Illalla mulla oli omat vaalibileet/iltamat Rixussa! Rixun vaalikampanjan avausviikon juhla ja samalla ystävänpäivän ennakkopirskeet! Kivaa oli! Bändi ja Pikku-Pena viihdytti minun ja Antin omien esitysten lisäksi....Minulla oli runopuhe ja koetimme myös vähän Antin kanssa imitoida muita poliitikkoja...Antti on tosi hyvä imitoimaan esim. Kääriäistä, Väyrystä, Salovaaraa,Lipposta jne....!Mä koitin vetää S-L Anttilan, Tuomiojan, Räsäsen ja Vanhasen roolit.....Ekin esittäminen ei kyllä oikein mennyt nappiin, mutta yleisöllä oli sitäkin hauskempaa.....:)

Äsken tultiin hiihtämästä! Oli vasta talven eka hiihtoreissu! Teki kyllä hyvää ja kaunista oli lumisessa metsässä! Amigo-koiramme kanssa halittiin oikein viikon halit ja veljen pojan kans tuli touhuttua! Joonas -poitsu on sellainen oikein rakkauspakkaus!

Tässä tämä SDP:n kannustuslaulu: Ei muuta kuin samban rytmissä laulemaan!:)

"Me ollaan porukka reilu, ei meidän korvamme heilu
kun työtä puolustamme, maailmaa rakennamme
Me emme u-ho-a, emmekä tu-ho-a
Uskomme vahvasti hoivaan, ja myöskin yhteistyön voimaan
Vastuuta kan-nam-me, kaikkemme an-nam-me
myös ympäristön eteen, ettemme huku veteen
sulavan jää-ti-kön, Suomesta öl-jy-tön
Siis tule meidän mukaan, yksin ei pärjää kukaan
Me olemme tosissaan, äänes´ ei mene hukkaan
Sano S, -Sano D, -Sano P, - -
Mikä se on, - -- SDP"

Ei kommentteja: