maanantaina, tammikuuta 14, 2008

uusi vuosi ja uudet kujeet

Tammikuu on alkanut mukavissa merkeissä. Olimme 10 päivää reissussa Thaimaassa ja takanani siis aikuisiän pisin lomani! Ensin käytimme Bangkokissa muutaman päivän ja sitten jatkoimme aivan ihanalle pienelle Koh Sametin lomasaarelle.

Reissu meni kaikin puolin mukavasti. Bangkokista jäi mieleen palatsit ja buddha -kuvat, aika villi meno yöaikaan ja monen monet kaupat ja kaupustelijat. Mieleenpainuvin kokemus oli illallinen pilvenpiirtäjän katolla State towerissa, kerroksessa 64. En ole edes tiennyt, että sellaisia paikkoja olisi, kuin suoraan Kauniista ja rohkeista. Katolla oli bändi soittamassa ja ilta oli tavattoman kaunis.

Koh Samet taas oli kuin paratiisisaari. Mieleen jäi luonnon kauneus, loistava ruoka, unelmakelit ja ystävällinen henkilökunta. Tuli lenkkeiltyä ja käytyä erilaisissa halvoissa hemmoitteluhoidoissa, kuten thai-hieronnassa. Hassujakin sattumuksia kävi, kuten aina. Yksi niistä lienee se, että onnistuin kuin onnistuinkin uimaan täysiä avomerellä pientä laivaamme päin, kun olimme snorklaamassa merellä. Olin elämäni toista kertaa snorklaamassa ja räpylöistä lähtikin yllättävän kova vauhti kun polskin eteenpäin ja laiva olikin sitten varsin lähellä, kun en katsonut riittävän usein eteeni vaan merenpohjan ihmeitä...ja boing! Nyt on päässä aika kuhmu ja saatiinpa hyvät naurut jutusta jälkeenpäin... Niskaa kyllä kolotti jonkin aikaa..mutta opinpa potkimaan räpylöillä vähän rauhallisemmin...

Löysimme lenkillä myös villikoiraemon pentuineen. Kun emä huomasi, että olimme hyväntahtoisia, niin se toi pennut näytille. Antin kanssa käytiin muutamia aikamoisia keskusteluja siitä, voisko lentokoneeseen viedä edes yhden tai kaksi pentua...Pennut jäivät viidakkoon, mutta kuvia niistä on muistoina. Ne olivat niin suloisia! Ja unohtui kyllä täysin kaikki säännöt siitä, ettei villikoiria sovi silitellä yms. Kyllä niitä oli ihan pakko silitellä ja pikkuhännät huiskasi kovasti. Emolla oli kova työ katsoa 9 pentunsa perään.

No, hotellihuoneessamme asui myös hiiri, joka rapisteli joka yö ja Antti kohtasi ystävämme kerran kylpyhuoneessa. Myös pikkuliskoja eksyi bungalowiimme aika ajoin, mutta se kuuluu asiaan kun luonnonpuistossa asustelimme. Illalla tulishowt ravintoloissa rannalla olivat hienot, ravintolat nosti tyynyt hiekalle illan tullen ja siellä oli mahdollisuus illallistaa. Hyvä loma siis kaikin puolin ja nyt on taas energiaa yllin kyllin töitä varten!

Toinen veljeni meni reissumme aikana vähän yllätyksenä naimisiin thaimaalaisen kanssa, joten taitaapa Thaimaa tulla kohta entistä tutummaksi. Ja taisi olla mahdollisimman hyväksyttävä syy olla häistä pois, tämä matkakohteemme...

Ennen reissua joulun välipäivinä nähtiin ystäviä ja sukulaisia sekä huolehdittiin koko tallin hevosistakin kaksi päivää. Teki hyvää tehdä ihan erilaisia hommia välillä, kun ruokimme hevosia ja putsasimme karsinoita Antin kanssa. Uusivuosi oltiin muutaman ystävän luona illalla ja päivällä lounastettiin Tuomiojan kanssa pienellä porukalla. Oli mukavaa.
Näin siis uusi vuosi ja uudet kujeet ovat alkamassa! Nyt tammikuun loppu, joka on siis eduskunnasta ns. istuntovapaata aikaa eli kokouksia ei ole, niin aion mm. osallistua maanpuolustuskurssille sekä olla muutaman päivän työharjoittelussa lasten ja nuorten psykiatrisella osastolla tutustumassa sen alan nykytilanteeseen.

Reissussa ehdin myös lukemaan muutamia romaaneja, mm. Evansin kauan kesken luettavana olleen kirjan Suden läheisyys. Se oli ihan mukava, kertoi suden ja ihmisen sopeutumisesta ja oli siinä vähän romantiikkaakin. Mutta kyllä reissulle Antin kauhuksi salakuljetin myös työlukemista mm. työttömien perusturvan ongelmia käsitelleen selvityksen ja tulojakoa koskevan Talouskasvun hedelmät -kirjan...

Ei kommentteja: