keskiviikkona, kesäkuuta 04, 2008

VAALIRAHOITUSKOHU JATKUU JA MUUTA AJANKOHTAISTA

Eduskuntakuulumisten osalta ei juuri ole uutta kerrottavaa. Vaalirahoituskohu vain jatkuu. Median kautta on kaikille selvinnyt, että monenlaista sotkua tuntuu Keskustan rahoituskuvioon liittyvän. Sisäinen kriisi taitaa heillä olla melkoinen,kun suurin osa johtavista poliitikoista on heillä sotkeutunut tähän kuvioon. Omakin väki peräänkuuluttaa selvityksiä asiasta yms. Toisaalta tuntuu kummalta,että Kokoomus on asiassa aivan hiljaa,vaikka ilmoittamattomia rahoja oli yhtälailla heillä.

95 %:a esillä olleen Kehittyvien Maakuntien Suomen rahoituksestahan oli mennyt näiden kahden puolueen edustajille. Vaikka ei pitäisi maalailla kauhukuvia, niin eittämättä tällainen keskitetty rahoitus viittaa siihen,että pyrkimys porvarihallituksen synnyttämiseen on ollut kova näillä keinoin. Tähän suuntaanhan myös asiassa keskeinen Yli-Saunamäki Suomen Kuvalehdessä vihjaili. Valitettavaa asiasta tekee myös se,että monella toimintaan sotkeutuneella liikemiehelläkin on monenlaista taloussotkua takana. Näin siis yhä likaisemmaksi koko asia vain tulee. Harmi!

Tähän asian vatvomiseen alkaakin jo varmasti suuri yleisökin kyllästyä ja asiassa tulisi saada pääministerin ilmoitus,jotta ikävä spekulointi saataisiin päätökseen ja hallituskin keskittyisi lainsäädäntötyöhön kaikkien kohujen jälkeen vihdoinkin. Eduskunnan käsittelyssä on todella vähän asioita, ainakin sosiaali-ja terveysvaliokunnassa, joka on yleensä yksi selvästi työllistävimmistä valiokunnista. Se kertoo siitä,ettei myöskään parannuksia sosiaali-ja terveystoimeen hallitukselta tule....Sen sijaan näitä sotkuja tuntuu riittävän...

Surullisinta tässä on se,että näyttää suorastaan siltä, että eduskuntaan on ostettu edustajia, niin monella nykyisistä ministereistä on takana suuria yksittäisiä ja ilmoittamattomia tukisummia.
Valitettavasti tämä kaikki syö myös politiikan uskottavuutta ja kiinnostusta.

Aivan erityisesti ihmettelen pääministerin reagointia ja epäselviä lausahduksia aiheeseen liittyen. Hän koettaa kääntää vastuun pois moittimalla oppositiota ja jopa esittämällä toiveita opposition poliittisten välineiden käyttöön, välikysymykseen. Vaikuttaa siltä,että välikysymystä ajetaan siksi,että asia saataisiin nopeasti äänestyksellä loppuun ilman asian tarkempaa selvittämistä. Opposition näkökulmasta kyse ei niinkään ole hallituksen luottamuksesta vaan tiedon tarpeesta, jonka hoituisi parhaiten pääministerin ilmoituksella asiasta. Katsotaan miten asia etenee...

Pääongelmahan asiassa on se,että lakia ei ole noudatettu,kun todella suuriakaan, osin käsittämättömän suuria tuloja ei ole ilmoitettu.Varsinainen tuen vastaanottamisessa tai myöntämisessähän ei ole mitään väärää. Nyt vaan asiaan on tullut yhä usempia sivuhaaroja ja kummallisuuksia. Ja erityisesti ihmettelen sitä,että jotkut edustajat ovat sanoneet,etteivät tiedä mistä rahat tilille ovat tulleet tai ketä rahoituksen takana on ollut. Ei kai sentään sellaisia edustajia ole olemassa, jotka ei näitä selvitä? Ja se on myös moraalisesti arveluttavaa väittää,etteikö nuo suuret tuet vaikuttaisi poliittisiin ratkaisuihin. Aivan varmasti pyrkimys on vaikuttaa päätöksiin ja väkisinkin tällaiset kytkökset vaikuttavat,vaikka vaateita/vaatimuksia ei varsinaisesti tuelle olisikaan asetettu.

Tilanne on jo vähän huvittava,kun hallitus esittää välikysymystä innolla. Tekisivät sen sitten itse, siihenhän hallituspuolueen edustajillakin on mahdollisuus! Esim. asiaa ajava Kääriäinenhän voisi hyvin laittaa tämän vireille ja hankkia tarvittavan määrän muita allekirjoittaneita...;)
Eduskunta-asioista voisi mainita yhden ihan hyvän asian eli sosiaaliturvan muutoksenhakua parantavan pienen uudistuksen, jossa valiokunta vaati myös lisäresursseja toimintaan yksimielisesti. Hallitus ohjaa tarkoitukseen hieman rahaa lisätalousarviossa, mutta puolueeni esitti suurempaa pottia. Tällä hetkellä muutoksenhakuprosessit ovat todella kohtuuttoman pitkiä ja stressaavia ihmisille. Tärkeää on tietysti parantaa ensisijaisesti sosiaaliturvaa ja sen käsittelyä niin,että valitustarvetta olisi mahdollisimman vähän.

Eilen eduskunnassa oli Barroso vierailulla. Hän puhui EU:n ajankohtaisista asioista ja innosti Eurooppa-aattelle. Hän painotti puheessaan ilmastonmuutoksen hillintää vahvasti ja EU:n ilmastopakettia. Samoin painotti EU:n keskittymistä Lissabonin sopimuksen jälkeen taas isojen, varsinaisten asioiden käsittelyyn, joista nosti juuri ilmastopolitiikan ja mm. ruokahuollon kysymyksiä esiin. Keskustelussa esiin tuli EU:n ulkopolitiikan vahvistaminen, Ahvenanmaan erityisasema ja Itämeri-kysymyksiä.

Innolla olen seurannut myös USA:n presidenttikampanjan tilanteita ja ilokseni Obaman valinta demokraattien presidenttiehdokkaaksi näyttää varmistuvan. On upeaa,mikäli Obama valitaan. Mä olen ihan Obama-fani!

Muuten viikko on ollut varsin normaali. Olin puhumassa toissa lauantaina Viralan työväenyhdistyksen 100 vuotisjuhlassa, mikä oli mukava juhla. Viime viikolla olin puolestaan mm. Riihimäellä Viro-yhdistyksen Saku-illassa ihmisiä tapaamassa. Mielenkiintoista keskustelua käytiin tilaisuuden jälkeen mm. erään yläkoulun opettajien kanssa nuorten hyvinvoinnin ongelmista ja koulukäyttäytymisestä sekä yläkoulun monenlaisista haasteista. Opettajat kertoivat mm.kuinka seksuaalinen häirintä on lisääntynyt ja tunteja saattaa muutamat oppilaat hämmentää mitä moninaisimmilla ja yhä rajuimmilla keinoilla. Juteltiin pitkään opettajien jaksamisesta sekä keinoista tukea ja auttaa nuoria.

Viikonloppuna käytiin avustajani yo-juhlissa Hämeenkoskella. Muuten aika riensikin Antin kodin muuttoa tehdessä. Kyllä sitä tavaraa kertyy nurkkiin...Muutto on aina kovempi urakka,kun ennalta ajatteleekaan. Niin nytkin...nyt sitten etsitään edelleen muuttolaatikoista tarpeellisia tavaroita. Tänäkin aamuna oli taas kaikki sukat hukassa...ja lamppuja puuttuu katosta jne. Vähitellen sitten...Toisaalta muutto avasi hyvän mahdollisuuden siirtää Antin vaatteitta mappi-ööhön.Jättikokoisia vanhan Antin kokoisia vaatteita meni kasa kirpparille. Antti vitsaili, ettei puvun takkeja voi oikein laittaa UFF:n laatikkoonkaan kun ei ne oikein käy muuhun kuin puolijoukkuetelttakäyttöön...Muutamia Antin vaatteita taisi "hävitä" muutoinkin muutossa...

Wilma-heppakin muutti uuteen talliin sunnuntaina ja tutustuu parhaillaan uusiin heppakavereihin.

Ei kommentteja: