torstaina, elokuuta 14, 2008

Vielä on kesää jäljellä...

Kesä alkaa kovasti vähitellen vaihtua syksyksi, vaikka haluankin uskoa, että vielä on kesää jäljellä! Paljon olen kiertänyt eri puolilla Hämettä kesätapahtumissa. Hämeenlinnassa oli demarien perinteinen puistojuhla, Lahdessa olin tapaamassa kansalaisia kuukausimarkkinoilla sekä puolueen toimistolla. Olimme Antin kanssa puhumassa myös Hämeenlinnan Hiroshima-illassa, joka on perinteisesti kuulunut kesäohjelmaamme, kun paikallinen rauhanyhdistys on valinnut meidät eduskunnan rauhanlähettiläikseen…Tilaisuus oli mukava, mutta koskettava, kun Hiroshiman ja Nagasakin pommitusten käsittämättömät kauheudet vetävät kyllä vakavaksi. Käsittelimme myös ajankohtaisia kriisejä puheessamme.

Eikä mennyt rauhan tilaisuudesta kuin vuorokausi kaksi, kun alkoi kuulua Georgian tilanteesta hälyttäviä uutisia. On se kauheaa, että maailmalla edelleen soditaan paljon ja uusia sotia syttyy. Suomi on onneksi ETYJ:n puheenjohtajamaana ollutkin kriisin ratkaisemisessa aktiivinen.
Olin myös Forssan Holjat-markkinoilla, jossa oli jälleen äärettömän mukavaa. Forssalaiset ovat kerta kaikkisen mukavaa väkeä! Samoin Anianpellon markkinoilla Asikkalassa oli todella mukavaa! Ehdittiin me sentään myös kummipojan synttäreillä vierailemaan sekä ystävien luona kyläilemään näiden kesäviikkojen aikana.

Kävimme myös Antin kanssa molemmat Orimattilan elomarkkinoilla kansalaisia tapaamassa ja siellä oli myös mukava nähdä tuttuja. Ihmisiä olikin todella paljon liikkeellä! Samana päivänä kävin myös Turengin Laurin markkinoilla ihmisiä tapaamassa.

Tällä viikolla kävin yritysvierailulla Lahden Autokorilla. Tärkeitä teemoja käsittelimme mm. kilpailuttamiseen liittyvistä asioista, koulutuksen kehittämisestä vastaamaan entistä paremmin työelämän tarpeita sekä ulkomaalaisten palkkaamiseen esteitä. Oli mielenkiintoista kuulla alan ajankohtaisista asioista sekä perehtyä toimialan toimintaan. Upeaa, että Suomessa on tuonkin kaltaista osaamista. Perheyritys on tehnyt arvostettavan uran ja aivan viime vuosinakin palkannut huomattavasti lisähenkilökuntaa. Autokori on saanutkin mm. vuoden 2007 työllistäjä-tunnuksen Päijät-Hämeen alueella. Juttelimme myös muutosten ja laajenemisen vaikutuksesta työntekijöiden tilanteisiin ja muutoinkin työntekijöiden asemasta sekä hyvinvoinnista. Tällaiset vierailut tekevät aina hyvää, kun kuulee työelämän kuulumisia sekä pääsee perehtymään edes hieman eri aloihin.

Kaupunginhallituksen työskentely alkoi myös tällä viikolla tosin vähän kesätunnelmissa! Kirjoittelin myös muutamia kolumneja.

Valtakunnan budjetin valmistelua on myös saatu lehdistä ja muuten seurailla. Budjetin painopisteeksi tulisi laittaa hyvinvointipalveluiden parantaminen ja vahvistaminen (erityisesti ikäihmisten palveluiden laadun parantamisen, lapsiperheiden ennalta ehkäisevien palveluiden vahvistamisen sekä terveydenhuollon eriarvoisuuden sekä mielenterveyspalveluiden puutteiden kitkeminen.). Verokevennykset tulisi ohjata pienituloisimmille kunnallisen perusvähennyksen ja eläketulovähennyksen kautta. Valitettavasti hallituksen linja on ollut ja on hyvätuloisia suosivat veroratkaisut, joita nytkin aiotaan toteuttaa vieläpä hyvin mittavassa määrin.

Sosiaaliturvakomitea työ myös huolestuttaa, koska sen toimintaan ei ole varattu yhtään resursseja ja hyvin vähän työskentelystä tihkuu tietoakaan. Tuntuu, että ne vähät suunnitellut toimet, joista on tietoa tihkunut, ovat keskittyneet lähinnä hallinnollisiin uudistuksiin aitojen pienituloisimpien asemaa parantavien toimien sijaan. Aivan oikeasti kipeästi tarvittaisiin esimerkiksi vähimmäisetuuksien tason nostoa ja monia muita toimenpiteitä helpottamaan pienituloisimpien arkea.

Tiistaina kävimme kummipojan kanssa Linnanmäellä. Oikeastaan olin luvannut vuosittaisen käynnin Puuhamaassa, mutta se olikin jo mennyt koulujen alettua kiinni. No, Linnanmäellä viihdyimme myös hyvin ja Antti sai painella Joonaksen kanssa kaiken maailman laitteisiin, kun itse olen niiden suhteen arempi. Kaikenlaiset kieputuskoneet eivät ole oikein minua varten, vaikka kyllä Joonas sai minut sentään kiskottua joihinkin laitteisiin, joissa en ennen ole uskaltautunut käydäkään…

Hevoselle saatiin myös kengitys kesäloman jälkeen ja nyt päästään taas normaalisti vauhdikkaammillekin lenkeille! Kunnon laukat hiekkateillä ja kivat kävelylenkit metsäpoluilla tekevät hyvää niin hevoselle kuin omistajallekin. Tosin eilen juuri taisimme osua lähelle hirveä tai peuraa metsässä, kun Wilma - heppa alkoi hyppelehtimään vähäsen ja metsästä kuului rytinää…

Ei kommentteja: