perjantaina, elokuuta 01, 2008

Kesäkuulumisia ja -tapahtumia

Eduskunnan kesätauko on meneillään ja poliittisesti heinäkuu on hyvin rauhaisaa aikaa. EU-politiikka on käynnissä, mutta kotimainen politiikka elää hiljaiseloa heinäkuun! Antin kanssa pidimme ihan oikeaa lomaa muutaman viikon ja muutenkin heinäkuussa aikataulut ovat olleet poikkeuksellisen väljät. Puuhaa on toki riittänyt mm. häiden merkeissä.

Myös joihinkin kesätapahtumiin ehdittiin mm. Padasjoen sahtimarkkinoille ihmisiä tapaamaan. Käytiin myös Kasiniemen kesäjuhlilla, jossa mökkimme sijaitsee. Rixu Rockissa käytiin Riihimäellä myös yms.

Järkättiin myös tuparit Antin uudella talolla Tuusulan kodissamme. Tuparit oli mukavat cowboy-teemalla ja mukana oli kantritanssia ja kävipä Kaija Koo:kin esiintymässä ladossamme. Hauskaa oli ja meno jatkui aamuyölle ladossamme.

Häät olivat puolestaan 12.7. Häät menivät ihanasti kaikkinensa. Kirkko-osuus oli koskettava ja tärkeä. Meidät vihki kollegamme Ilkka Kantola ja muutenkin kollegoja oli jonkin verran juhlissamme. Heli Paasio luki yhteisrukouksen ystävä-pätkän ja Kari Kärkkäinen soitti trumpetilla rakkausikermiä juhlapaikalla. Pääosa vieraista oli läheisiä ystäviä ja sukulaisia. Kirkolta siirryimme hevosvaljakolla ja loppumatkan kuplavolkkarilla. Kirkon edessä oli jalkapallo/hevosraippakuja harrastustemme mukaan ja Antin tanssiope Sutu viimeisenä juoksutuspiiskan kanssa...:)

Itse juhlat Vanajanlinnassa meni myös mukavasti. Paljon kivaa ohjelmaa olivat seremoniamestarit Jonna ja Katja keksineet. Erityisesti koskettavana jäi mieleen vammaistanssija Raisa Helipiön Elämännälkä-esitys. Häävalssin sijaan olimme kehittäneet hieman erilaisen tanssin: valssin, mutta sitten levy alkoi "rätisemään" kesken kaiken ja tilalle alkoi toisenlainen "hieman" vauhdikkaampi kappale...Hauskaa oli, vaikka ei tanssikuvio ihan niin hienosti mennyt, kun oli tarkoitus, mutta sinne päin...;)

Sukkanauhan heittoon liittyi myös pieniä kepposia...Ensin Antti kaivoi "muka" esiin pyykkinarun kirjavine jättipöksyineen. Uuden yrittämän jälkeen Antti heitti nauhan siimalla, joten juuri kun nauhaan tartuttiin, niin Antti nykäisikin nauhan siimalla takaisin... Pidin Antille myös puheen, joka taisi saada monella kyyneleet silmiin. Monenlaista oli siis...Ei niistä sen enempää...Nyt jatketaan elämää normaalisti avioparina omilla tutuilla "vanhoilla" nimillämme.

Tai no se vielä,että hassulta tuntui, kuinka kovasti toimittajat koittivat juhlapaikalle. Turvamiehen kertomana jäi erityisesti mieleen belgialaista turistia huonolla englannilla esittänyt toimittaja...joka oli lopuksi kuitenkin kysynyt suomeksi saisiko edes häiden ohjelman turvamieheltä....

Häämatka tehtiin Tansaniaan ja matka meni hyvin sekä oli ikimuistoinen. Mieleeni jäivät erityisesti käynti ystäväni isän haudalla ja vierailu paikallisessa AIDS-orpojen orpokodissa. Myös vierailu paikallisissa köyhissä kylissä jäi mieleen ja käteen tarttuvat nappisilmäiset lapset...Maailma on niin epäoikeudenmukainen varallisuuden ja elinolosuhteiden mukaan...Toisaalta yhteisöllisyys, aitous ja vahva luonnon ehdoilla eläminen vaikutti vahvasti.

Toki mieleen jäi myös Safarin villieläimet: Norsut, Seeprat, Kirahvit ja leijonat...Upea reissu. Once in a lifetime-kokemus! Niin hassua oli myös se, kun eräässä kylässä paikallinen englantia vähän hallitseva nainen kysyi ihan tosissaan Antilta, että montako lehmää hän joutui minusta maksamaan...Paikalliset joutuvat kuulemma maksamaan vaimostaa yleensä noin 50 lehmää. Antti kyllä sanoi, että vaikkei lehmiä joudu maksamaan, niin tämä vaimo tulee kuitenkin muuten käytössä kalliimmaksi...

Loma teki hyvää ja on tavallaan ihana kun nyt kaikki häähösstyskin on takanapäin ja arki voi taas rauhassa palata!

Nyt palaillaan arkeen ja työntouhuun. Työn alla on tiedotelehtisen teko ja kesätapahtumissa kierto jatkuu. Matkalta palattuamme kävinkin jo Tuuloksen maaseutumarkkinoilla ihmisiä tapaamassa ja Lahden maatalousmessuilla! Tuulos oli mukava joka vuotinen tapahtuma ja oli kiva nähdä tuttuja siellä! Myös maatalousmessuilla oli mukavaa, olin tapaamassa kansalaisia puolueemme osastolla, mutta myös leikkimielisessä halonhakkuukisassa mukana. Halonhakkuussa en kyllä mikään mestari ollut...mutta hauskaa oli ja hiki tuli pintaan...Sitkeänä olin kuitenkin mukana ainoana naisena kisassa!

Elokuussa alkaa sitten jo olemaan enemmän myös virallisempia kokouksia ja poliittinen elämä aktivoitumaan Suomessa!

Ei kommentteja: