lauantaina, joulukuuta 30, 2006

Terveiset Dubaista!

Täällä ollaan oltu viikko rentoutumassa ja viettämässä joulutaukoa. Viimeiset työpäivät ennen joulutaukoa olivat eduskunnassa budjetin viimeistelyä. Viimeisenä päivänä taisi olla liki 400 äänestystä!

Joulun aatonaattona käytiin isovanhempia tervehtimässä. Koukkuniemessä, missä oma isoäitini asustelee, juteltiin hoitajien kanssa ikäihmisten palveluiden tilasta ja henkilöstömäärästä. Onneksi Koukkuniemeen tulee lisää henkilökuntaa, mutta tosin vasta kantelun kautta. Ikäihmisten palveluiden laadun parantaminen on tämän 2000 -luvun yksi tärkeimmistä asioista. Ikähmisten palveluiden laatusuosituksia ollaan parhaillaan parantamassa, mikä on hyvä asia. Itse olisin valmis kannattamaan myös erillistä lakia, subjektiivista oikeutta laadukkaisiin ikäihmisten palveluihin. Ikäihmisten asiat ovat erityisen lähellä sydäntäni ja vanhusten oikeuksien toteutumisesta tein aikoinani gradunikin. Vanhustenhullon tilasta tulee usein niin surullinen olo. Ihmisarvoinen elämä tulisi turvata kaikille myös laitoksissa asuville. Sen olemme todella velkaa meidät kasvattaneille,kouluttaneille ja hyvinvoinnin rakentaneille. Hoitajat tekevät parhaansa,mutta heitä on niin vähän. Ehkä rinnalle tarvittaisiinkin muuta henkilökuntaa myös, kuten ulkoiluttajia ja sosiaalista toimintaa järjestäviä. Nyt aikaa ei usein jää kuin pakollisimpiin hoitotoimenpiteisiin.

Aaton vietimme perinteisesti läheisten kanssa ja joulukirkossa käyden. Joulupukkikin kävi ja voi sitä riemua, kun pukki toi veljen pojan toivelahjoja. Lapset ja heidän riemunsa tekevät joulusta joulun! Lahjoitimme muutaman kansanedustajan kanssa myös rahat kaivon rakentamiseen Kongoon joulun alla. Toivottavasti se tuo edes pieneltä osin helpotusta jonkun kylän perustarpeista huolehtimiseen. Yhteisvastuu ja välittäminen antavat sen parhaan joulumielen.

Aattoyönä matkattiin Antin kanssa tänne. Hunnutettuja naisia, minareeteista säännöllisin väliajoin kantautuvia rukouskutsuja yms. Rikollisuutta ei ole ollenkaan eikä alkoholia saa kuin kalleimmista hotelleista. Nuo keinosaarien rakennussuunnitelmat paikalliselle rannikolle tuntuvat aika käsittämättömiltä ja hieman "övereiltä"....Tännehän on tulossa keinosaaria, jotka muistuttavat maapalloa pienoiskoossa kaikkine mantereineen sekä palmuja ilmasta muistuttavia tekosaaria...Luulisi, että niillekin rahoille olisi parempaa käyttöä...Mieleenpainuvinta on täällä ollut ehkä aavikkosafari, jossa käytiin beduiinien leirissä barbeque -juhlissa. Matka taittui aika vinhaa vauhtia aavikolla hiekan pöllytessä. Meille osui vieläpä erityisen villi kuski, hymyssä suin hän ajoi "sata lasissa" jeepin hyppiessä pitkin dyynejä....Uuden vuoden aattoyönä palataan sitten taas kotimaahan ja töiden pariin!Keväästä on tulossa huippukiireinen ja täältä keräämme sitä extraenergiaa kevään koitoksiin!

Riemuisaa ja paljon onnen hetkiä sisältävää uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja: