keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007

Eduskuntatyö alkoi taas!:)

10.1.2007

Dubaista kotiuduttiin uutena vuotena, minkä jälkeen on pesty pyykkivuori sekä peuhattu ja lenkkeilty Amigo-koiran kanssa. Vaalitouhuja on myös käynnistelty. Palavereja on ollut ja uutta Sadun Sanomaa olen työstänyt. Puolelle yölle olen sitä muutamina iltoina naputellut!

Kirjoittelin tässä myös kolumnin ilmastonmuutoksesta. Vihdoinkin ilmastonmuutos on alettu ottaa vakavasti maailmassa ja Suomessa. Tällä eduskuntakaudella asia on nostettu vahvasti esiin, mikä on oikein. Mutta nyt tarvitaan entistä enemmän tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Kyse on maapallon tulevaisuudesta, suurimmasta ympäristöongelmasta ja yhdestä suurimmista turvallisuusuhasta!

Eduskunnassa alkoi myös eilen istuntokausi! Mukava oli taas palata varsinaisen sorvin ääreen! Puhkuin intoa valiokunnissa. Ympäristövaliokunnassa käsiteltiin elintarviketurvallisuutta koskevaa selontekoa ja erityisesti GMO - lajikkeita. Mielenkiintoista! Itse suhtaudun niihin varsin epäillen. En näe myöskään globaalieettisesti oikeana sitä, että joitakin luvan saaneita lajikkeita saa tuoda EU:n markkinoille, mutta niitä ei saa viljellä EU:n alueella. Tähän sisältyy mielestäni eettinen ristiriitaisuus sikäli, että jos muuntogeenisten lajikkeiden viljelyllä arvioidaan olevan kielteisiä seurauksia esimerkiksi luonnon monimuotoisuudelle, niin ei kai vastuuta voida niinkään pakoilla, että ne tuotetaan muualla. Jos taas haittavaikutuksia ei arvioida tulevan, niin miksi niitä ei sitten saa myös viljellä EU:ssa muutamia erityisluvan saaneita lukuun ottamatta. Tutkimustulokset GMO-lajikkeiden vaikutuksista ovat myös hyvin ristiriitaisia.

Hallintovaliokunnassa puhuttiin varautumisesta suuronnettomuuksiin. Kyselin asiantuntijoilta mm. varautumisesta ympäristökatastrofeihin, kuten ilmastonmuutoksesta seuraaviin ääri-ilmiöihin globaalisti. Erityisesti matalien, köyhien saarivaltioidenhan ennustetaan kohtaavan näitä seurauksia eniten, samalla kun niillä on heikoimmat mahdollisuudet vastata seurauksiin. Mielenkiintoinen ensimmäinen työpäivä taas!

Jörn Donner aloitti työt eduskunnassa. Hassua, että hän on nyt sitten RKP:n kansanedustaja, kun on samaan aikaan Helsingissä meidän eli SDP:n valtuutettu…Charmia tässä eduskunnan uudessa ikä-nestorissa on vuodesta toiseen….Ihana mies!

Tänään heräsin jo kello 4:30, kun menimme jo n. klo: 6:30 puolueemme työelämä-päivään liittyen jakamaan esitteitä Hämeenlinnan rautatieasemalle ja Riihimäen asemalle. Mieleenpainuvinta oli erään asunnottoman kanssa käymäni keskustelu, työpaikan menosta, perheen erosta, velkakierteestä ja nyt asunnottomuudestakin. Kertoi nukkuneensa edellisen yön lehtiroskiksessa. Kurjaa!

Tähän työelämä-päivään liittyen oli myös ministerivierailuja työpaikoilla. Opetusministeri Antti Kalliomäki oli Riihimäellä Valiolla vieraana, jossa olin mukana käynnillä. Käynti oli mukava ja mielenkiintoinen. Pääsin sitten oikein ministerikyydillä takaisin eduskuntaan!

Eduskunnassa keskustellaan tänään kunta- ja palvelurakennehankkeen puitelaista iltamyöhään. Kuulin myös, että Kokoomus on jättämässä taas välikysymyksen, tällä kertaa energia- ja ilmastopolitiikasta…Tärkeä asia keskustella, mutta kovin uskottavaa tämä ei ole Kokoomukselta, elleivät sitten aja lisää ydinvoimaa – ajattelua! Kokoomukselta ei sitten upean entisen poliitikon Sirpa Pietikäisen jälkeen ole ympäristösiipeä ja parannusehdotuksia juuri näkynyt eikä kuulunut.Yleensä ennemminkin päinvastoin! Kansalaiset näkevät kyllä tämän vaalipeliksi…

Ei kommentteja: