keskiviikkona, helmikuuta 20, 2008

Puheenjohtajia kuin sieniä sateella, korkeakoulutusta ja muuta tutkailua kuumehouruissa

Korkeakoulujen organisoimisuunnitelma on herättänyt voimakasta keskustelua. Keskustan puoluesihteeri Korhonen huutaa kentällä muuta ja miellyttää Keskustan kenttäväen tuntoja ja Vanhanen joukkueineen toimii eduskunnassa ja hallituksessa toisin...Tähän Korhosen näytelmäänhän on jo totuttu, mutta kuinka kauan se uppoaa kenttäväkeen ja äänestäjiin? Ei voida puhua ja tehdä toisin.

Korkeakouluohjelmassa lähtökohdat lienee oikeat kouluttaa niille aloille, joissa on myös työtä tarjolla sekä hallintoa ja rakenteita kehittämällä saada tehokkuutta aikaan ja vapautettua resursseja itse opetuksen laatuun. Huolta aiheutuu kuitenkin tiukka karsimismenetelmä. Paikkakunnille ja alueille korkeakouluyksiköillä on monia aluepoliittisia ja elinvoimaa lisääviä vaikutuksia. Jos koulutusyksikkökin viedään, voidaan monella paikkakunnalla kysellä kuihtuvan kunnan perään.

Kannatan kyllä esim. erikoistumista tai monialaisuuden korostamista, sillä aivan pienet koulutusyksiköt eivät varmasti pysty tuottamaan korkeatasoisinta opetusta, saati valintamahdollisuuksia. Toisaalta voidaan kysyä, tuoko sekään opiskelijoille mitään hyötyä, jos kaksi etäällä toisistaan olevaa yksikköä lyödään saman nimen alle. Ei se ainakaan juuri valinnanmahdollisuuksia lisää. Toivoisi, että tässä ei olisi pelkästään taloudelliset tekijät taustalla, vaan aivan aidosti opetuksen laadun parantaminen ja opiskelijoiden näkökulma.

Hyvää on se, että OKL:n yksiköt luvataan säilyttää, joten Hämeenlinnan yksikön asema näin vahvistuu. Huolta tai pelkoa aiheutuu kuitenkin HAMK:n ilmaan heitetyistä ajatuksista liittyä LaureaAMK:n tai LAMK:n kanssa... Lisäksi pelkoa aiheuttaa se, kun ohjelman mukaan rahoituspohjaa monipuolistetaan korkeakouluissa...Toivottavasti tämä ei tarkoita riippumattoman tutkimustoiminnan ja opetuksen vaarantumista. Tästähän mm. ns. huippuyliopiston kohdalla on paljon puhuttu. Objektiivinen ja riippumaton korkeakoulu on yksi yhteiskuntamme kivijaloista, josta pitää pitää kiinni. Lisäksi riittävä rahoitus tulee varmistaa sillä hallitus ohjasi liian vähän rahaa yliopistoille tämänkin vuoden tarpeisiin. Me esitimmekin puolueena lisärahoitusta, mutta oppositiossa hävisimme.

Koiratappeluista annettiin tänään tuomiot ja on hyvä, että niistä tuli kohtuullisen kovat. Koiratappeluasia on järkyttänyt ainakin minua todella ja vielä kun ne oli toteutettu Hämeessä Forssan seudulla - täällä omalla alueellani! Kauheaa, miten ja miksi joku voi saada nautintoa tuollaisesta toiminnasta. Minkälainen ihminen voi noin toimia? Järkyttävää!Eläinsuojelurikoksista kuten ympäristörikoksistakin tuomiot ovat usein aivan liian lieviä. Tuntuu, ettei niiden tutkintaan ole aina haluja, aikaa eikä erikoisosaamista. Tätä tulisikin parantaa. Kyse on arvotuksista.

Puheenjohtajakandidaatteja tulee kuin sieniä sateella puolueellemme. Ihan hyviä uusiakin ehdokkaita on tullut,vaikka itse pitäydyn kyllä jo aiemmin mainitsemissani. Viitasen Piia on kyllä myös tosi hyvä tyyppi ja puolustaa ympäristöasioita sydämellä! Nauroimme, että kohta ehdokkaat tarvitsevat nivelbussin kiertuettaan varten, enää ei pikkubussit taida riittää...Ja hassuinta on, että oman alueeni kaikki kansanedustajat ovat nyt kisassa mukana minua lukuun ottamatta....Voin tehdä muiden eteen töitä ja keskittyä muihin asioihin silloin, kun ehdokkaat kiertävät.

Nyt on iskenyt minuunkin tämä mahdoton influenssa. Kuume on huidellut jopa 39 tienoilla, mitä buranan voimalla on aina vähän laskenut...Enpä muista tällaista flunssaa!

Ei kommentteja: