tiistaina, huhtikuuta 14, 2009

Pääsiäiskuulumisia

Viime viikolla on taas sattunut kaikenlaista. Olimme muutaman päivän Roomassa, kun eduskunnalla oli istuntovapaa viikko ja koimme elämäni ensimmäisen maanjäristyksen. Oli se aika hurja tunne, kun hotelli alkoi värähtelemään ja heilumaan yöllä. Pariinkin otteeseen värähtelyjä tuli. Myös seuraavana yönä oli jälkijäristyksiä lievänä sekä vielä sitä seuraavanakin iltana oli ollut järistyksiä.

Meillä ei kuitenkaan ollut mitään hätää, mutta kun tilanteen vakavuus lähiseudulla alkoi ilmetä, niin tuli vahva suru paikallisten puolesta, joista liki 300 kuoli, loukkaantuneiden määrä oli suuri ja kymmenet tuhannet jäivät myös asunnottomiksi. Lisäksi se mietitytti, että niin suuri joukko elää pysyvästi alueilla, joilla seisminen vaara on aina läsnä. No, tulipa Rooman matkasta ikimuistoinen.

Muuten matkan kohokohta oli Paavin palmusunnuntain messu, jota oli kuuntelemassa Vatikaanissa Pietarin kirkon aukealla kymmeniä tuhansia kuulijoita. Tilaisuudessa oli todella juhlatunnelma, kun ihmiset taputtivat, hurrasivat ja liehuttivat maiden lippuja, kun paavi puhui heidän kielellään. Paavin näkeminen sekä seremonia oli monella tavalla vaikuttava.

Keskiviikkona eduskunnassa oli vierasryhmä maahanmuuttajia Hämeenlinnan Vanajaveden opistolta. Torstaina olin puhumassa Hämeenlinnan eläkkeensaajille. Perjantaina vanhempieni luona oli sukulaisia, joita oli mukava tavata. Veljeni Onni-vauva on aivan jätti-suloinen!:) Illalla kävin myös tallilla ja oltiin koko perhe pitkänperjantain maastolenkillä yhdessä. Luonnon keväiset tuoksut ja lintujen laulu on aina yhtä lumoavaa keväisin.

Lauantaina olimme kansalaisia tapaamassa Lopen pääsiäismarkkinoilla. Samoin olin Riihimäen pääsiäismarkkinoilla sekä kävin myös Kärkölässä mm. vanhainkoti- ja palvelukeskusvierailulla. Illaksi ajettiin vielä Padasjoelle mökille ensimmäisen kerran tänä keväänä. Isä on saanut uuden mökin rakennusurakan lähes valmiiksi. Oli mukavaa, metsälenkki Amigon kanssa yms. Järven jäät sulavat kovaa kyytiä.

Pihassamme mökillä on nähty myös Ilveksen jälkiä! Olisi upea joskus kohdata se eläin!:) Naapurin isäntä olikin nähnyt ilveksen tänä talvena. Visiitti mökillä jäi nyt päivään. Vaalikampanjaa olen kovasti aikatauluttanut ja suunnitellut. Vaaleihinhan on enää vajaa 2 kuukautta! Ystäviäkin ehdittiin onneksi tapaamaan pääsiäispäivinä. Nyt taas eduskunnassa ja arkityön touhussa!

Ei kommentteja: